Оцифровані гербарні зразки з фондів LWKS та LWS тепер у вільному доступі в Національній мережі з біорізноманіття (UkrBIN)


Оцифровані гербарні зразки з фондів LWKS та LWS тепер у вільному доступі в Національній мережі з біорізноманіття (UkrBIN)

Протягом останніх п’яти років Надія Миколаївна Сичак, старший науковий співробітник відділу охорони природних екосистем, кандидат біологічних наук Інституту екології Карпат НАН України, виконує обов’язки адміністратора, координатора й експерта з ботаніки в Національній мережі інформації з біорізноманіття (UkrBIN – https://www.ukrbin.com). Це єдина в Україні платформа для накопичення та обміну даними з біорізноманіття у режимі вільного доступу. За допомогою UkrBIN кожен охочий має унікальну можливість долучитися до створення загальнонаціональної бази даних із біорізноманіття, дізнатися більше про поширення та чисельність видів рослин і тварин в Україні та світі й допомогти зберегти природний потенціал нашої планети.

Завдяки наполегливій праці Надії Миколаївни, оцифровані гербарні зразки з фондів LWKS та LWS тепер у вільному доступі в Національній мережі з біорізноманіття (UkrBIN). Роботи щодо оцифрування гербарних зразків продовжуються і поступово будуть завантажені в базу.

У кого вже є оцифровані гербарні зразки теж може відкрити профіль свого гербарію і завантажувати їх туди. Зважаючи на сьогоденні обставини, це дасть можливість зберегти хоча б електронні копії гербарних зразків, а також з ними можна працювати в будь-якому куточку світу.

Друзі долучайтеся! Разом ми зможемо зберегти гербарні колекції для наступних поколінь.

LWKS

LWKS

LWS

LWS